fbpx

På jakt etter klatrebeina blant fjell og greske guder

Vårt nye tilskudd i tilbud om treningssamlinger har base i fjellene på halvøya Peloponnes.
 
Hensikten med samlingen er todelt.
Det ene er å ha en klatreorientert samling for de som ønsker å spisse formen mot respektive strabasiøse mål for sesongen. Det andre er å favne de som ønsker et økonomisk gunstig tilbud, som er litt mer spennende enn de tradisjonelle turene til Costa Blanca eller Mallorca.
Her får du godt vær med ideelle temperaturer, på veier nær sagt blottet for biltrafikk. Som bakteppe har vi naturskjønne omgivelser. Perfekt enten du kun er ute etter å ha en uke med flotte sykkelopplevelser, eller trene hardt og målrettet.

Treningssamling 2020

avreisedato

23. april 2020

Pris

hjemreise

3. mai 2020

kr 8 950

Man flyr direkte til og fra Athen. Flybilletter er ikke inkludert

Inkludert i turen

Erfarne reiseledere

Overnatting på dobbelrom

Transport til og fra flyplassen

Informasjon om turen

Området – fjell og guder

Hotellet er lokalisert slik at vi har umiddelbar tilgang til gode treningstraséer, uten å måtte tråkle oss gjennom trafikk først. Fra hotellet har man muligheten til å sykle ut i alle himmelretninger, og således sykle ulike ruter hver dag i flere uker, og felles for alle er at de er landeveier med stor L.
 
Vi vil ha tilgang til fjellene som omkranser sjøene Doksa, Stymfalia og Ladonas.
Doksa ligger like ved foten av Mount Killini (Cyllene). Fjellet er kjent som guden Hermes fødested. De syv døtrene (Pleiades) til titanen Atlas skal etter sigende også være født her. Det går en vei rundt hele den lille sjøen, som kun ligger drøyt 30 km fra hotellet.
 
Stymfaliasjøen er et våtmarksområdet,hvor vannstanden varierer enormt fra sommer til vinter. Dette er stedet hvor, ifølge mytologien, Hercules utførte sin sjette bragd, og nedkjempet de Stymfaliske fugler. Menneskeetende fugler på størrelse med traner, og nebb av bronse. Sjøen er også besøkt av ikke mindre enn 133 ulike migrerende fuglearter, hvorav flere er utrydningstruede. I tillegg kan man ofte observere ørn, ugler og andre rovfugler.
 

Hvor godt trent må jeg være?

Vi sykler ca 100 km hver dag i forskjellige ruter. Etter den første dagen gjør vi en evaluering av gruppen, og tilpasser opplegget for resten av oppholdet deretter. Både hva gjelder varighet, tempo og høydemeter på de kommende traséene. Dette vil dermed passe for alle slags syklister.

Vi vil vektlegge lav intensitet, slik at du kan få mange timer på setet før sesongstart. Noen av dagene avslutter vi etappene med litt høyere tempo.

For de som allerede har et godt grunnlag gjennom vinteren, vil det bli lagt til rette for ulike intervalløkter.

Sykkel og utstyr

Sykkel må medbringes på flyet. Det koster 400 kroner hver vei å ta med sykkel på flyet. Vi kan være behjelpelig med å leie sykkel i Norge, som må medbringes på fly av deltager. Leie av sykkel lokalt er ikke mulig. Ta kontakt med oss for ulike alternativer.

Vi har med verktøy, pumper og annet utstyr. Du trenger kun å ta med sykkel, og sykkelklær.

rgf_logo_png-77x60

Bergodal er medlem av Reisegarantifondet

Har du noen spørsmål?

© Bergodal AS. Alle rettigheter forbeholdt.

Personvernerklæring