fbpx

Folkehelseinstituttet (FHI) råder å unngå alle reiser til utlandet. Vi vil derfor, inntil videre, ikke lage nye turer med avreise i 2020. For mer informasjon –  se FHI sine nettsider.

Nyt Frankrike på sykkel

2/5

vanskelighetsgrad

25-35

km

7

overnattinger

5-6

sykkeldager

Turen begynner i Avignon, og beveger seg nordover – helt oppunder Mt Ventoux, før ruten dreier sydover, via Orange, vinmarkene i Chateuneuf du Pape og tilbake til Avignon.  Turen kan legges opp med mulighet for en topptur til Mt Ventoux.

Provence - Rhône

avreisedato

VALGFRI

Pris fra

hjemreise

VALGFRI

kr 9 800

Inkludert i turen

Turen inkluderer leie av sykler med vesker

7 overnattinger på hotell med god standard, inkludert frokost

Bagasjetransport mellom hotellene

Detaljerte kart og veibeskrivelse på norsk for hver dag

Ruter i GPS format og til mobiltelefon

Sykling på små og lite trafikkerte veier

Reiserute

Dere ankommer til Avignon tidlig ettermiddag. Ankomst fra Marseille Airport – her kan vi hente dere på flyplassen. Alternativ ankomst med tog fra Nice (3t:15) eller TGV fra Paris (2t:36).  Mer om togtider og billetter

Avignon, byen der paven hadde sitt hovedsete fra 1309 til 1377, har en historie som kulturelt og religiøst senter helt frem til vår tid. Byen er hovedstad i departementet Vaucluse, og ligger ved bredden av Rohne, i en region kjent for produksjon av kvalitetsvin og landbruksprodukter. Avignon står på UNESCOS liste, og kan by på vakker arkitektur fra flere tidsepoker.

Avignon er en kompakt by med mange trange gater og smug, og egner seg bedre til fots enn på sykkel.

Fra Avignon sykler dere nordover langs Rohnes østside, før dere krysser hovedveien og fortsetter østover mot Carpentras. Deler av denne turen går på lokale gårdsveier, og det kan være en utfordring å finne frem i systemet av kanaler, vinmarker og småveier, selv med Bergodals kart over området.

I Carpentras vil dere bo på hotell sentralt i byen. Byen ligger i et rikt jordbruksområde med mye sol og god tilførsel av frisk vann. Som de andre byene i regionen ble Carpentras infrastruktur for transport av bl.a vann og varer etablert under romerriket. I hovedtrekk har denne, meget velorganiserte strukturen, bestått frem til dags dato.

Carpentras er kjent for sitt marked der lokale musikanter har en naturlig plass.

Turen går nå ut av Carpentras og videre nordover via Beaumes de Venice og til Malaucene. På veien over det vesle skaret mot Malaucene er det en flott  utsikt mot fjellmassivet i vest; Dentellene, med sin karakteristiske profil av «tannstubber». Etter en kort nedkjøring fra Suzette er  dere i Malaucene. Her vil dere bo på en fruktgård like utenfor byen. Malaucene er en av inngangene til «månefjellet» Mont Ventoux og derfor en by med mange sykkelentusiaster i sesongen

Hviledag ved bassenget, en rundtur til Bedoin, eller en tur opp på toppen av Mont Ventoux – 1912 moh.

Fra Malaucene sykler dere nedover dalføret og inn i byen Vaison-la-Romaine. Dette er liten, men viktig middelalderby i denne regionen. Byen ligger strategisk, men også utsatt til ved elven Ouvéze, og ble utsatt for en ødeleggene flom i 1992 av regn som falt ned på baksiden av Mont Ventoux og hopet seg opp i den trange passasjen ved Vaison.

 Dette er i utgangspunktet en kort etappe i flatt lende som med fordel kan gjøres lengre med en detour vestover mot Rohne. Landskapet her er tilnærmet flatt med lave vinbevokste åskammer og behagelige småveier med lite trafikk..

Orange bor dere midt i byen, like ved det romerske amfiet, som er verdens største med intakt scene. Her er det konserter og teaterforestillinger gjennom hele sommersesongen.

 Turen tilbake til Avignon går gjennom Rohne-vinenes mest kjente distrikt: Chateauneauf du Pape.

Dere kan velge å ta en ekstra natt i Avignon, sette kursen mot Nice, Marseille, Paris eller en annen destinasjon for videre ferie eller hjemreise.

Provence - Rhône

2 personer
kr 12900 pr person
 • Leie av sykler med vesker
 • 7 overnattinger på hotell
 • Detaljerte kart og veibeskrivelse på norsk
 • Ruter i GPS format og til mobiltelefon
 • Bagasjetransport mellom hotellene

Provence - Rhône

4 personer
kr 10200 pr person
 • Leie av sykler med vesker
 • 7 overnattinger på hotell
 • Detaljerte kart og veibeskrivelse på norsk
 • Ruter i GPS format og til mobiltelefon
 • Bagasjetransport mellom hotellene

Provence - Rhône

6 personer
kr 9800 pr person
 • Leie av sykler med vesker
 • 7 overnattinger på hotell
 • Detaljerte kart og veibeskrivelse på norsk
 • Ruter i GPS format og til mobiltelefon
 • Bagasjetransport mellom hotellene

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

rgf_logo_png-77x60

Bergodal er medlem av Reisegarantifondet

Har du noen spørsmål?

© Bergodal AS. Alle rettigheter forbeholdt.

Personvernerklæring