fbpx

Bli med på en rundtur i sjarmerende Sør-Tyrol

3.75/5

vanskelighetsgrad

0
km
0
høydemeter
0
sykkeletapper

Vi skal over Passo San Marco til Como-sjøen. Inn i Sveits over Passo della Spluga og over Albula Pass. Videre inn i Østerrike og tilbake til Italia over Timmelsjoch. I Italia skal vi prøve oss på klassikeren Passo del Mortirolo – kanskje Italias tøffeste. Vi avslutter turen over Passo di Croce Domínii mot Largo d’Idro og videre til Largo Iseo, før vi returnerer til Bergamo.

Tyrol rundt

avreisedato

6. august 2020

Pris

hjemreise

16. august 2020

kr 23 800

Inkludert i turen

Fly tur/retur Oslo - Bergamo

Transport av din egen sykkel og bagasje til og fra Oslo

Følgebil gjennom hele turen

Erfarne reiseledere

Overnatting på dobbelrom

4 middager

Reiserute

 • Passo San Marco (1985 moh)

Vi sykler samlet ut fra Bergamo og rett nordover. Etter to mil sykler vi gjennom San Pellegrino Terme. Kjent for kurbad og mineralvann. I Olmo starter den 18 km lange stigningen til Passo San Marco. Passet ble sist gang brukt av Giro d’Italia i 2007. Vi overnatter ved vakre Comosjøen.

 • Passo della Spluga (2113 moh)

Fra Morbegno får vi en fin oppvarming på tre mil, før oppstigningen til Passo della Spluga, som er grensen mellom Italia og Sveits. Dette er vannskillet for Rhinen som renner nordover til Atlanterhavet, og Po elva som ender i Aderiaterhavet. Vi er nå kommet inn Graubünden, som er den største kantonen i Sveits. Veien er lite trafikkert etter at San Bernadino-tunnelen ble bygget. Vi befinner oss i klassisk sveitsisk høyfjellslandskap. Ned fra passet venter noen flotte serpentinersvinger.

 • Albula Pass (2315 moh)

Vi sykler vestover i lettkupert terreng, med noen tunneler/overbygg. En mil etter Tiefencastel starter veien opp mot Albula-passet. Jernbanen følger oss oppover med noen fantastiske steinviadukter. På toppen er et lite hospits som serverer god espresso, og har en fantastisk utsikt.

 • Pillerhöhe (1561 moh)

Dagen starter med 44 km flatt og lett terreng, og vi forlater Sveits og krysser grensen til Østerrike. Rett før grensen er vi i et taxfree-område i Sveits – Samnaun dalen. Dette området var så isolert at myndighen i 1892 besluttet at de kunne slippe skatter. Etter ca 67 km, i det lille stedet Prutz, starter stigningen til Pillerhöhe. Veien opp går i et vakkert landskap med flott utsikt.

 • Timmelsjoch / Passo del Rombo (2509 moh)

Vi er i det tykkeste Tyrol, og dagen rute går gjennom vakre små steder på en svakt stigende vei. Når vi etter 45 km passerer det kjente vintersportstedet Sölden, starter den 23 km lange klatringen til dagens pass, Timmelsjoch. Området har vært befolket siden førhistorisk tid. Ismannen Ötzi ble funnet i dette området. Stigningen er lett med unntak av de siste fire km med 9 % gjennomsnittlig stigning. På toppen er vi igjen tilbake i Italia. Fin utforkjøring med noen heftige serpentinere og flott utsikt.

 • Passo di Palade (1512 moh)
 • Forcella di Brez (1397 moh)

Vi ser mange eplehager på veien fra Merano. Området produserer 2 % av verdens epler. Etter ca 10 km starter vi stigningen til Passo di Palade (Gampenjoch). Passet ble sist gang brukt på Giro d’italia i 2010. 

 • Passo del Tonale (1883 moh)
 • Passo di Gavia (2621 moh)

Fra Cles skal vi opp en enkel stigning til Passo Tonale. På utforkjøringen passerer vi Ponte di Legno, og vi følger samme trasé som ruta vår «Dolomittene Rundt». Vi svinger av mot Passo di Gavia, og tar fatt på den spektakulære kltringen fra passets sørlige side. Av mange sagt å være verdens vakreste klatring. Vel oppe venter det oss en lang utforkjøring mot Bormio, før vi vender nesen sydover, og tar fatt på de siste kilometerne mot hotellet.

 • Passo del Mortirolo (1896 moh)
 • Passo di Croce Domínii (1902 moh)
 • Giogo delle Bala (2136 moh)
 • Dosso dei Galli (2196 moh)

Endelig har dagen kommet hvor vi skal utfordre de 32 nummererte svingene opp fra Mazzo Di Valtellina til Passo del Mortirolo. Passet har blitt brukt 11 ganger på Giro d’Italia. Passet er ranket som nr. 9 av 50 på Pro Cyclings liste over verdens vakreste/hardeste/mytiske/klassiske pass. Fra toppen er det nedover i noen mil før vi skal opp den 20 km lange stigningen fra Breno til Passo di Croce Dominii. Vi svinger til høyre inn på en episk grusvei. Veien som forbinder de tre dalene Valcamonica, Valtrompia og Val Sabbia. Grusveien tar oss opp til Giogo Delle Bala (2136 moh). Vi kommer inn i et slags månelandskap når vi tar avstikkeren opp til Dosso dei Galli (2196 moh) og den nedlagte radiolink-stasjonen fra den kalde krigens dager.

 • Passo di Maniva (1800 moh)

Etter åtte dager sykkel og mange fjell, blir det godt med en flat etappe inn til Bergamo. Vi får med oss en liten stigning slik at vi får flott utsikt over Iseosjøen. Vi sykler samlet inn til hotellet i Bergamo.

rgf_logo_png-77x60

Bergodal er medlem av Reisegarantifondet

Har du noen spørsmål?

© Bergodal AS. Alle rettigheter forbeholdt.

Personvernerklæring