fbpx

Opplev Pyreneene fra Middelhavet til Atlanterhavet

0
høydemeter
0
km
0
sykkeletapper

Pyreneene er et «must» for alle syklister. Vi starter i Ceret, ved Middelhavet. Rett ved den spanske grensen. Traseén går både på den franske og spanske delen av fjellkjeden.

På turen får du syklet mange av passene du har sett i Tour de France og Vuelta a Espana. Noen av høydepunktene er Col du Tourmalet, Col d’Aubisque og Port d’Envalira. 

Pyreneene på langs

avreisedato

23. juli 2021

Pris

hjemreise

1. august 2021

kr 25 000

Inkludert i turen

Fly tur (Oslo - Barcelona) - retur (Bordeaux - Oslo)

Transport av din egen sykkel og bagasje til og fra Oslo

Overnatting på dobbelrom

Følgebil gjennom hele turen

4 middager

Reiserute

 • Vallter 2000 (2140 moh)
Fra flyplassen i Barcelona blir dere kjørt med buss til Camprodon. Her står følgebil og sykler klare til dere. I dag holder vi oss i nærområdet, og skal forsøke oss på klatringen til Vallter 2000. Klatringen anses av kjennere som en av de vakreste i Pyreneene. Da klatringen ender i en blindvei er den likevel sjeldent benyttet i ritt, og turer forøvrig. Den er således å anse som en skjult perle. De som ønsker kan ta en rolig dag på hotellet dersom man er sliten etter reisen. Husk å ta det rolig etter en lang reise. Varmen kan være uvant.
 • Coll de la Creueta (1920 moh)
Dere er i Gerona-provinsen i Catalonia. Fra Camprodon skal dere videre ned til Ripoll. Her tar vi mot nord et par kilometer, før vi tar av fra hovedveien mot øst. Vi skal opp en slak stigning over høydedraget ved Coll de Merolla (1090 moh). Ved Pobla de Lillet tar vi av på en liten vei rett nordover. Denne flotte veien bringer oss mot Castellar de n’Hug og opp mot Coll de la Creueta på 1920 moh. Fra toppen er det en fin nedkjøring til Alp. Byen er en av Spanias mest kjente skisteder, og om sommeren er stedet et fint utgangspunkt sykling og fjellturer.
 • Col de Puymorens (1920 moh)
 • Port d’Envalira (2408 moh)
 • Col d’Ordino (2009 moh)
Fra La Molina kjører vi ned på sletten ved Rio Segre. Vi sykler nordover mot den franske grensen ved Bourg Madame. Nå begynner klatringen mot turens høyeste pass, Port d’Envalira, på 2408 moh. Først skal vi over Col de Puymorens. Vi er nå ved grensen til Andorra. Port d’Envaliar ligger inne i Andorra, og vi får en mektig nedkjøring langs Valira d’Orient ned mot hovedstanden Andorra la Vella. Ved Canillo tar vi av fra hovedveien mot høyre, og kjører over høyden Col d’Ordino. Det er en egen stemning i denne miniputt-staten som ligger klemt mellom Spania og Frankrike.
 • Coll del Canto (1725 moh)
Vi starter dagen med å følge den flate dalen ut av Andorra, passerer tollstasjonen og vi er i Spania. Etter ca. 25 km tar vi av opp i fjellet. Vi skal følge veien som bukter seg opp mot Coll del Canto. Fra toppen venter en flott nedkjøring til Sort. Vi skal så kjøre opp den meget vakre dalen Vall d’Aneu, langs elva La Noguera Pallaresa, til Esterri d’Aneu. Vi er nå i nærheten av Parque Nacional de Aiquestores, der det er topper på over 3000 moh..
 • Port de la Bonaugua (2072 moh)
 • Col du Portillon (1320 moh)
Tirsdag er en ny stor sykkeldag. Vi starter med oppkjøringen til Port de la Bonaigua. En meget vakker oppkjøring omkranset av mektige fjell. Så er det nedkjøring i 20 km, der det eneste du trenger å konsentrere deg om er bremsen. Frem til Vielha kjører vi i den vakre Arán-dalen. I dette tidligere isolerte området snakkes det fortsatt aránsk, som er en variant av fransk. Fra Vielha setter vi kursen mot nord-vest til Frankrike. Grensen krysser vi ved Col du Portillon. Så bærer det ned til Bagneres-de-Luchon, kjent for sine varme kilder.
 • Col de Peyresourde (1569 moh)
 • Col d’Aspin (1489 moh)
 • Col du Tourmalet (2115 moh)
På dagens etappe har vi tre klassikere. Den første starter rett etter frokost – Col de Peyresourde. Så følger en lang fartsfullt nedkjøring til fjellbyen Arreau. Her har Tour de France passert mange ganger! Videre følger 12 grønnkledde km opp til Col d’Aspin. Etter nedkjøringen til St Marie-de-Campan starter klatringen til det som nok er Pyreneenes mest berømte pass, Col du Tourmalet. Nå følger 18 lettkjørte km til Argelés-Gazost, som er et naturlig stoppested for syklister i Pyreneene.
 • Col du Soulor (1474 moh)
 • Col d’Aubisque (1709 moh)
 • Col de Marie-Blanque (1035 moh)
Fra Argelés-Gazost starter stigningen mot Col du Soulor. Så følger en liten nedkjøring før vi tar fatt på den mer berømte Col d’Aubisque. På nedkjøringen passerer vi det gamle kurstedet Eaux-Bonnes. Vi kommer ned til Laruns som ligger i Vallée d’Ossau. Tar du til høyre mot sør, kommer du til en gammel fjellovergang til Spania. Vi skal holde oss i Frankrike og kjører ned dalen. Etter 10 km ned dalen (ved Bielle) tar vi av mot vest og starter stigningen til Col de Marie-Blanque. Etter nedkjøringen tar vi fem km nordover på en noe trafikkert vei. Det siste 20 km til Montory er på en rolig småkupert landevei.
 • Col Bagargui (1327 moh)
 • Col de
Burdincurutcheta (1135 moh)Vi sykler vestover på småkupert veier, mot Oloron. Videre vestover til la Vallée de Soule. Vi skal dernest nordover mot Larrau. Vi er nå kun én mil fra den Spanske grensen. Vi følger grensen mot vest over Col Bagargui og Col de Burdincurutcheta. Stigningen til Col Bagargui er turens bratteste. Vi kommer så ned til lavlandet mot St Jean Pied du Port. og er nå i hjertet av den franske delen av Baskerland.
 • Col d’Ispeguy (672 m)
 • Puerto de Otxondo (602 moh)
Lørdag og siste sykkeldag. Vi har syklet over og langs Pyreneene en uke. Med massevis av høydemeter i beina og opplevelser i hode, tar vi fatt på den siste biten ut til Biarritz og Atlanterhavet. Fra St Jean Pide du Port sykler vi mot vest og opp til Col d’Ispeguy. Vi sykler nå inn i Spania. Før vi igjen sykler inn i Frankrike, skal vi over Puerto de Otxondo. Fra toppen er det nedover og småkupert inn til Biarritz, som er en sjarmerende by med en vakker strand.
rgf_logo_png-77x60

Bergodal er medlem av Reisegarantifondet

Har du noen spørsmål?

© Bergodal AS. Alle rettigheter forbeholdt.

Personvernerklæring