fbpx

En spennende reise fra Lyon til Colle del Nivolet

4.5/5

vanskelighetsgrad

0
km
0
høydemeter
0
sykkeletapper

Ruten tar oss fra Lyon til Colle del Nivolet. På veien skal vi innom mange pass som er kjent for de fleste, men vi skal forsere dem fra nye spennende kanter. I tillegg skal vi ha noen nye spektakulære bekjentskaper, som vil sette både nerver, fysisk kapasitet, og smaksløker på prøve.
Med en hviledag i Piemonte, på et hotell med en kokk i verdensklasse, bør også lading av batterier være sikret.
Vi avslutter med klatringen opp Colle del Nivolet. 

Lyon - Colle del Nivolet

avreisedato

23. juli 2020

Pris

hjemreise

2. august 2020

kr 28 100

FULLTEGNET

Inkludert i turen

Fly til Lyon. Retur fra Milano.

Transport av din egen sykkel og bagasje til og fra Oslo

Følgebil gjennom hele turen

Erfarne reiseledere

Overnatting på dobbelrom

4 middager

Reiserute

  • Chamrousse (1650 moh)

  Turen starter noen mil sydøst for Lyon. Vi begynner med nydelig fransk kulturlandskap, og rekker akkurat å bli varme før vi tar fatt på en av turens absolutte godbiter – balkongveien Gorges du Nan.
  Vi fortsetter mot toppen på sjarmerende smale landeveier, før vi setter kursen ned på andre siden, mot Grenoble. Her starter klatringen til Chamrousse. Den virker kanskje ikke avskrekkende, med sine beskjedne 1650 moh, men den er ganske tøff, og det kan ofte være varmt, så det blir viktig å drikke godt denne dagen.
  Vi skal bo på toppen.

  • Alpe-d’Huez (1860 moh)
  • Col de Sarenne (1999 moh)
  • Col du Galibier (2642 moh)

  Vi starter dagen med å stupe ned fra skilandsbyen, Chamrousse.
  Dernest starter så smått klatringen opp mot La Voute, hvor klatringen til Alpe-d’Huez fra vest tar til. Denne er mye mindre kjent, men har et part med balkongvei som gir en fantastisk utsikt over dalen. Etter å ha nådd toppen tar vi oss videre til Col de Sarenne, før vi stuper ned fjellsiden. Nå venter det oss 32 km med klatring opp til Col du Galibier.
  Etter toppen venter det noen kjærkomne km med utforkjøring. Den første delen er spektakulær, bratt og svingete. Den siste halvdelen har fått ny asfalt, og er lettkjørt. Vi avslutter med et lite magedrag opp til Col de Telegraph, før vi slipper oss ned den siste mila.

  • Mont Cenis (2083 moh)
  • Colle delle Finestre (2178 moh)
  • Colle dell’Assietta (2472 moh)

  Turens tøffeste etappe?
  Når man tar i betraktning det akkumulerte stresset, er dette kanskje den tøffeste, selv om etappen i går heller ikke var noen spøk.
  Vi begynner dagen med en 40 km falsk flate, opp til Lanslebourg. Her brekker vi hardt til høyre, over elven, og tar fatt på Mont Cenis. En klatring hvor det er greit å finne en rytme, men den er tøff, og spesielt mot slutten, hvor det åpner seg opp, og man ofte får en tøff motvind. Dernest bærer det ned mot Susa, og den beryktede Colle delle Finestre.
  For de som når toppen med følelsen av at kroppen har fått nok, kan man her slippe seg ned i dalen, og ta fatt på den slake stigningen opp til Sestriere.
  For de som fremdeles har saft i beina, og føler seg klar for nye eventyr, venter Strada di Assietta. En 33 km lang grusvei, med fantastisk utsikt. Veien ender rett ved Sestriere.

  • Col d’Izoard (2360 moh)
  • Col Agnel (2744 moh)

  Det er jevnt i toppen når det kjempes om betegnelsen «kongeetappe» på denne turen, men dagen i dag er unektelig en god kandidat. Vi skal over både Col d’Izoard og Col Agnel. Sistnevnte er det høyeste grensepasset i Alpene, og det tredje høyeste totalt. Kun slått av Col de l’iseran (2770 moh) og Passo Stelvio (2757 moh).

  • Colle di Sampeyre (2284 moh)
  • Colle Fauniera/Colle dei Morti (2481 moh)

  Dagens etappe er favoritten blant flere av medarbeiderne i Bergodal.
  Smale veier som bukter seg opp fjellsidene nærmest i det uendelige.
  Både Colle di Sampeyre og Colle Fauniera (via Colle d’Esische) har veier som faller inn under denne kategorien. Begge er på godt over 2000 moh. Sistnevnte er ca 21,5 km med rundt 7 % i gjennomsnittlig stigning. Den er over 9 % den siste halvannen kilometeren opp til toppen, på 2

  En spektakulær 25 km lang utforkjøring tar oss ned fra Colle dei Morti (de dødes fjell), som er et annet navn for Colle Fauniera.

Turens korteste etappe, men den siste halvdelen byr likevel på muligheter til å teste klatrbena litt i dag óg. Her sykler vi blant vinranker som skal gi druer til fremtidige årganger av Barolo og Barbaresco. Jo nærmere vi kommer hotellet, desto flere trær med hasselnøtter ser vi.

Rundtur på 40 km, eller kortere for de som ønsker
Vi bor på et hotell hvor vi kjenner innehaver godt fra før. Her er vi sikret å kunne lade batteriene før turens siste etapper.

Dagens etappe er lang, og kan fortone seg litt som en transportetappe, da vi må komme oss nærmere turens temaklatring, Colle del Nivolet.
Med en rolig dag i går, bør det gå fint. Det er ingen store utfordringer på etappen, men flere klatringer à 4-5 km, med rundt 5 % gjennomsnittlig stigning. Disse har igjen partier med over 10 %, så gratis blir det ikke.
I dag blir det viktig å benytte seg av hjulet til syklisten foran, og spare energi der man kan.

 • Colle del Nivolet (2641 moh)

Turens siste etappe er for mange toppen av kransekaka.
Vi begynner pent og forsiktig, og de første to milene til Cuorgne er relativt flate.
Herfra får vi en liten klatring opp til Alpette, som på etappeprofilen fremstår som en liten kneik, men ikke la deg lure. Den er 9,5 km med 5,3 % stigning. Her gjelder det å holde litt igjen, for på andre siden venter Colle del Nivolet.
Med sine drøyt 40 km klatring á 5 % er det en kraftanstrengelse. Samtidig er det fullt mulig å finne en rytme som gjør deg i stand til å nyte de spektakulære omgivelsene.
Til slutt gjenstår kun en 50 km lang utforkjøring til Pont Canavese.

rgf_logo_png-77x60

Bergodal er medlem av Reisegarantifondet

Har du noen spørsmål?

© Bergodal AS. Alle rettigheter forbeholdt.

Personvernerklæring