fbpx

Bli med på en fantastisk sykkeltur i Alpene

3.75/5

vanskelighetsgrad

0
km
0
høydemeter
0
sykkeletapper

Vi skal på denne turen over noen av sykkelhistoriens mest berømte fjell, som Col du Grand St. Bernard, Col de l’Iseran, Col du Galibier og Col d’Izoard. Vi starter i Sveits og ender turen ved Middelhavet i Nice. Turen går over åtte dager og er tilpasset syklister på mosjonsnivå.

Alpene til Nice

avreisedato

26. juni 2020

Pris

hjemreise

5. juli 2020

kr 23 350

FULLTEGNET

Inkludert i turen

Fly tur (Oslo - Geneve) - retur (Nice - Oslo)

Transport av din egen sykkel og bagasje til og fra Oslo

Overnatting på dobbelrom

Følgebil gjennom hele turen

4 middager

Reiserute

Når dere har kommet vel frem til hotellet vil det bli mulighet til å få i seg litt mat.
Dernest bli det mulighet til å teste rundløypen som skal benyttes i sykkel-VM 2020.
Akkurat det vi trenger for å komme i riktig modus før den virkelige reisen mot Nice starter, neste dag.

 • Col St Grand Bernard (2469 moh)
  • I dag får vi en reell utfordring (det hadde Napolèon også, da han tok samme rute med sin hær i 1800). Col St. Grand Bernard på 2469 moh. Stigningen begynner med en gang fra Martigny. Det er imidlertid en snill bakke i starten – jevn fin stigning. Det blir først virkelig bratt der bilene kjører inn i tunnelen, mens vi syklister tar fatt på de siste seks kilometerene mot toppen. Etter 45 km når vi toppen som også markerer grensen mellom Sveits og Italia. St.Bernards-hunden kommer her i fra, og du kan få kjøpt små miniatyrfigurer for å ta med hjem. Fra toppen kan man omtrent rulle hele veien ned til italienske Aosta. Byen har siden Romerriket vært et knutepunkt i denne delen av Alpene, og har mange godt bevarte minnesmerker.

 • Col du Petit St Bernard (2188 moh)
  • Vi sykler opp Aostadalen omkranset av borger og slott. Er det klarvær ser vi Mont Blanc rett foran oss. Etter 30 km og noen kilometre før veien går i tunnel under Mont Blanc, tar vi til venstre gjennom Prè-St.Didier, og starter stigningen til Col du Petit St Bernard (2188 moh). Stigningen er på 22 km og ikke spesielt bratt. Fra toppen kjører vi noen kilometre over en høyslette før vi kjører ned til La Rosiere som ligger på 1850 moh. Legg merke til helgenstatuene på høyre side, på vei ned. La Rosiere er et populært skisted om vinteren, og et fint utgangspunkt for fjellturer om sommeren.

 • Col de I’Iseran (2764 moh)
  • Fra La Rosier bærer det nedover. I starten er det mulighet til å ta to ruter. Man kan kjør nesten hele veien ned til Bourg-St-Maurice, eller man kan ta en snarvei langs fjellsiden slik at man ikke taper så mange høydemetre. Første trinn av dagens stigning er opp til Val d’Isére. Vi passerer det kjente skistedet Tignes. Inn mot Val d’Isére får vi hvilt beina våre før vi tar fatt på klatringen til Col de I’Iseran på 2764 moh. Nedkjøringen er vill og vakker. 

 • Col du Telégraphe (1570 moh)
 • Col du Galibier (2646 moh)
  • I dag skal vi over det klassiske Tour de France-fjellet Col du Galibier. Dagen starter med lett syking nedover fra Lanslebourg. Etter 40 km kommer vi til St.Michel-de-Maurienne. Her starter klatringen opp til Col du Telégraphe (1570 moh). Etter Col du Telégraphe går det fem km nedover til Valloier. Her starter oppkjøringen til mektige Col du Galibier (2646 moh). Etter ni km nedkjøring kommer vi til Col du Lautaret (2058 moh). Tar man til høyre, vestover, kommer man ned til La Grave og Alpe-d’Huez. Vi tar venstre, østover, og får 27 lettkjørte km ned til Briancon – Alpenes høyeste by.

 • Col d’Izoard (2360 moh)
 • Col de Vars (2111 moh)
 • Pra Loup (1630 moh)
  • Fra Briancon starter vi direkte klatringen til Col d’Izoard (2360 m). Veien slynger seg opp den grønne fjellsiden ovenfor Briancon. Mot toppen er det en forvitret fjellside som ser ut som en gigantisk grushaug. På nedkjøringen kan du se noen karakteristiske klippesøyler. Etter noen km på nedkjøringen tar serpentinersvingene slutt og vi får noen bratte, rette, nedoverbakker.  Vi starter stigningen mot Col de Vars (2111 moh) fra Guilleste. Etter toppen skal vi ned til den koselige lille byen Barcelonnette.

 • Col d’Allos (2247 moh)
 • Col des Champs (2087 moh)
 • Col de la Cayolle (2326 moh)
 • Pra Loup (1630 moh)

To netter i Pra Loup gir mulighet for en hviledag, hvor du også kan ta en kort tur ned til Barcelonette og nyte småbyens sjarm. Du kan også ta en utfordrende sykkelrunde, med tre ordentlige fjellpass.

Vi starter med Col d’Allos, hvor vi får flott utsikt mot rundturens avsluttende kløft. Vi kjører ned til Colmars, hvor den gamle festningen Fort de France er verd en avstikker, før vi klatrer gjennom pinjeskogen opp Col des Champs. Nyt utsikten fra den karrige toppen og kos deg på perfekt underlag nedover mot dagens siste store pass, Col de la Cayolle. Her er veien perfekt skåret inn i fjellveggen, de siste kilometrene mot toppen. 

 • Cime de la Bonette (2802 moh)
 • Col de la Lombarde (2350 moh) 
  • For de som synes det akkumulerte stresset begynner å bli i overkant, er det dessverre ingen trøst å finne i dagens etappeprofil. Vi skal over turens høyeste topp – Cime de la Bonette (2802 moh). Det er imidlertid ikke avskrekkende bratt, bortsett fra den siste kilometeren mot toppen. Når du står på toppen er det vel vitende om at ikke mange har vært høyere enn deg med sykkel i Europa. Etter nedkjøringen kommer vi til St.Etienne-de-Tinée. 

   Vi følger elva Tinée i ytterligere 15 km, ned til Isola, som ligger på drøyt 850 moh. Vi har altså beveget oss snaut 2000 høydemeter ned. Nå skal vi ta av til venstre, og starter klatringen til Col de la Lombarde, som med sine 2350 moh. er et realt beist. Klatringen er over 20 km lang, med 7,1 % i snitt. På toppen snur vi, og triller ned til skistedet Isola 2000, hvor vi overnatter.

Lørdag og siste sykkeldag. Eventyret nærmer seg slutten. Vi slipper oss ned drøyt 1000 høydemeter til Isola. Her tar vi til venstre, og følger M2205 til vi har tilbakelagt drøyt 49 km. Da skal vi ta hardt venstre mot La Tour. Nå klatrer vi i ca. seks km. Bakken er fantastisk vakker, og slynger seg opp åssiden. Fra La Tour stuper det ned, før vi tar fatt på flere små, men særdeles bratte kneiker. Har du litt krefter igjen er det mulig å leke seg litt her, og virkelig sette pris på de smale og ganske spektakulær veiene opp til tunnelen før Utelle, som markerer toppen. Herfra blir veien noe bredere ned til Saint-Jean du Riviere, hvor vi skal videre opp i åssiden, og følge enda en balkongvei. Denne følger vi gjennom Levens og Tourette Levens, innen vi ankommer Nice. Her tar sporet oss ned til Promenade Des Anglais og stranden. Vi kan innta en kald øl eller et glass musserende, med blikket mot Middelhavet og Alpene i ryggen. 

rgf_logo_png-77x60

Bergodal er medlem av Reisegarantifondet

Har du noen spørsmål?

© Bergodal AS. Alle rettigheter forbeholdt.

Personvernerklæring