fbpx

Bli med på en fantastisk sykkeltur i Alpene

0
km
0
høydemeter
0
sykkeletapper

Vi skal på denne turen over noen av sykkelhistoriens mest berømte fjell, som Col du Grand St. Bernard, Col de l’Iseran, Col du Galibier og Col d’Izoard. Vi starter i Sveits og ender turen ved Middelhavet i Nice. Turen går over åtte dager og er tilpasset syklister på mosjonsnivå.

Geneve til Nice

avreisedato

25. juni 2021

Pris

hjemreise

4. juli 2021

kr 25 000

Inkludert i turen

Fly tur (Oslo - Geneve) - retur (Nice - Oslo)

Transport av din egen sykkel og bagasje til og fra Oslo

Overnatting på dobbelrom

Følgebil gjennom hele turen

4 middager

Reiserute

  • Pas de Morgins (1269 moh)
Turen starter i Genéve i Sveits. Vi sykler langs den vakre Lac Léman sjøen. Etter et par mil tar vi mot sør. Stigningen begynner, og vi kommer over Pas de Morgins. Fra toppen kjører vi ned til byen Martigny som ligger ved foten av St. Bernard-massivet. Vi er ikke langt fra hverken Matterhorn eller Mont Blanc. I Martigny der vi overnatter, finnes et meget godt bevart romersk amfi-teater. Verd en titt.
  • Col St Grand Bernard (2469 moh)
I dag får vi en reell utfordring (det hadde Napolèon også, da han tok samme rute med sin hær i 1800). Col St. Grand Bernard på 2469 moh. Stigningen begynner med en gang fra Martigny. Det er imidlertid en snill bakke i starten – jevn fin stigning. Det blir først virkelig bratt der bilene kjører inn i tunnelen, mens vi syklister tar fatt på de siste seks kilometerene mot toppen. Etter 45 km når vi toppen som også markerer grensen mellom Sveits og Italia. St.Bernards-hunden kommer her i fra, og du kan få kjøpt små miniatyrfigurer for å ta med hjem. Fra toppen kan man omtrent rulle hele veien ned til italienske Aosta. Byen har siden Romerriket vært et knutepunkt i denne delen av Alpene, og har mange godt bevarte minnesmerker.
  • Col du Petit St Bernard (2188 moh)
Vi sykler opp Aostadalen omkranset av borger og slott. Er det klarvær ser vi Mont Blanc rett foran oss. Etter 30 km og noen kilometre før veien går i tunnel under Mont Blanc, tar vi til venstre gjennom Prè-St.Didier, og starter stigningen til Col du Petit St Bernard (2188 moh). Stigningen er på 22 km og ikke spesielt bratt. Fra toppen kjører vi noen kilometre over en høyslette før vi kjører ned til La Rosiere som ligger på 1850 moh. Legg merke til helgenstatuene på høyre side, på vei ned. La Rosiere er et populært skisted om vinteren, og et fint utgangspunkt for fjellturer om sommeren.
  • Col de I’Iseran (2764 moh)
Fra La Rosier bærer det nedover. I starten er det mulighet til å ta to ruter. Man kan kjør nesten hele veien ned til Bourg-St-Maurice, eller man kan ta en snarvei langs fjellsiden slik at man ikke taper så mange høydemetre. Første trinn av dagens stigning er opp til Val d’Isére. Vi passerer det kjente skistedet Tignes. Inn mot Val d’Isére får vi hvilt beina våre før vi tar fatt på klatringen til Col de I’Iseran på 2764 moh. Nedkjøringen er vill og vakker.
  • Col du Telégraphe (1570 moh)
  • Col du Galibier (2646 moh)
I dag skal vi over det klassiske Tour de France-fjellet Col du Galibier. Dagen starter med lett syking nedover fra Lanslebourg. Etter 40 km kommer vi til St.Michel-de-Maurienne. Her starter klatringen opp til Col du Telégraphe (1570 moh). Etter Col du Telégraphe går det fem km nedover til Valloier. Her starter oppkjøringen til mektige Col du Galibier (2646 moh). Etter ni km nedkjøring kommer vi til Col du Lautaret (2058 moh). Tar man til høyre, vestover, kommer man ned til La Grave og Alpe-d’Huez. Vi tar venstre, østover, og får 27 lettkjørte km ned til Briancon – Alpenes høyeste by.
  • Col d’Izoard (2360 moh)
  • Col de Vars (2111 moh)
Fra Briancon starter vi direkte klatringen til Col d’Izoard (2360 m). Veien slynger seg opp den grønne fjellsiden ovenfor Briancon. Mot toppen er det en forvitret fjellside som ser ut som en gigantisk grushaug. På nedkjøringen kan du se noen karakteristiske klippesøyler. Etter noen km på nedkjøringen tar serpentinersvingene slutt og vi får noen bratte, rette, nedoverbakker.  Vi starter stigningen mot Col de Vars (2111 moh) fra Guilleste. Etter toppen skal vi ned til den koselige lille byen Barcelonnette.
  • Cime de la Bonette (2802 moh)
  • Col St. Marins (1500 moh)
Vi skal over turens høyeste topp – Cime de la Bonette (2802 moh).Barcelonnette ligger på 1100 meter så vi skal opp over 1700 m. Det er imidlertid ikke avskrekkende bratt, bortsett fra de siste meterene mot toppen. Men for en utsikt! Når du står på toppen vet du at ikke mange har vært høyere enn deg med sykkel i Europa. Etter nedkjøringen følger vi elva Tinée i ca 30 km langs en fin dal. Vi tar så av mot øst og starter klatringen til Col St. Martins, som er turens siste Col. Vi kommer nå inn i de østlige delene av Provence, og kjenner lukten av Middelhavet.
Lørdag og siste sykledag. Eventyret nærmerer seg slutt. Vi følger elva Vésbuie i ca 25 km, før vi tar av mot Levenes og Nice. Vi ankommer Nice langs Promenade Des Anglais. Vi kan innta en kald øl med blikket mot Middelhavet og Alpene i ryggen.
rgf_logo_png-77x60

Bergodal er medlem av Reisegarantifondet

Har du noen spørsmål?

© Bergodal AS. Alle rettigheter forbeholdt.

Personvernerklæring