fbpx

Klassisk tur i de franske alper

3.5/5

vanskelighetsgrad

0
km
0
høydemeter
0
sykkeletapper

Dette er en rute som går gjennom det vestlige partiet av de franske alpene. Vi starter i Annecy. og skal over berømte pass som Col de la Colombiére, Col de la Madeleine og Col de la Croix de Fer. Et absolutt høydepunkt er Alpe d’Huez med sine 21 serpentinersvinger. Avslutningen av turen inkluderer månefjellet Mont Ventoux. 

Alpene til Mont Ventoux

avreisedato

12. juni 2020

Pris

hjemreise

21. juni 2020

kr 24 100

Inkludert i turen

Fly tur/retur Oslo - Annecy

Transport av din egen sykkel og bagasje til og fra Oslo

Overnatting på dobbelrom

Følgebil gjennom hele turen

4 middager

Reiserute

 • Col de la Forclaz-de-Montmin (1157 moh)
 • Col de la Croix Fry (1467 moh)
 • Col de la Colombière (1618 moh)
  • Vi starter sydover langs Lac Annecy. Ved Menthon St. Bernard starter den 10 kilometer lange stigningen til Col de la Forclaz-de-Montmin. Ved Favergers tar vi av nordover i retning Thones. Et par kilometre før Thones tar vi av mot øst mot Col de la Croix-Fry. Fra toppen er det 8 kilometre nedoverbakke til La Clusaz. Dette er et vintersportsted som i 2007 feiret sitt 100-årsjubileum som skiresort. De som synes at dagens etappe er i korteste laget kan ta en avstikker opp til Col de la Colombière (1618 moh). På toppen har vi utsikt mot vest til Pic de Jallouvre på 2408 moh.

• Col des Aravis (1498 moh.) 
• Col des Saisies (1656 moh.) 
• Col du Pré (1730 moh.)
• Cormet de Roselend (1968 moh.)


Oppkjøringen til Col des Aravis (1498 moh.) starter rett fra La Clusaz. Passet ble åpnet i 1902, og var utgangspunktet for starten for La Clusaz som vintersportssted. Oppkjøringen er forholdsvis enkel med gjennomsnittlig stigning på 6 %. Etter toppen er det 11 kilometer nedkjøring til Flumet, som er et av stoppestedene på berømte Rute des Grandes Alpes. Fra Flumet starter den 14 kilometer lange klatringen til Col des Saisies (1656 moh.).  
Videre fortsetter vi nedover til Beaufort. Her begynner også stigningen til Cormet de Roselend (1968 moh.). I 1992 kjørte Claudio Chiappucci først over Cormet de Roselend og vant 13. etappe fra Saint-Gervais-les-Bains til Sestrières etter å ha lykkes med et spektakulært soloutbrudd. Fra toppen er det 19 kilometer nedover til Bourg St. Maurice. Byen er et knutepunkt i denne delen av Alpene. Mot nordøst. Ved byens Jernbanestasjon tar vi opp til høyre, og begynner på dagens siste lille klatring, til byen Picolard, på 1228 moh.. Herfra triller vi ned til Aime, hvor vi skal bo.
 
  • Col de la Madeleine (1999 moh)
  • Lacets de Montvernier (778 moh)

Fra Aime sykler vi ned Moûtiersdalen til Moûtiers. Her svinger dalen og veien nordover. Etter ca 10 kilometre starter stigningen til Col de la Madeleine. Bakken er på 24 kilometre og har stigninger mot slutten på over 12%. Passet har vært bruk hele 23 ganger i Tour de France. Nå følger 19 bratte kilometre med nedkjøring til La Chambre. Vi følger videre elven Arc opp dalen til Pontamafrey. Her starter klatringen opp en av de mest spektakulære veiene i Alpene. Ikke nødvendigvis grunnet omgivelsene, men veien i seg selv er ingeniørkunst av ypperste merke. Fra toppen er det en fin og lett reise inn til  Saint-Jean-de-Maurienne.

 • Col du Mollard (1638 moh)
 • Col de la Croix-de-Fer (2068 moh)
 • Alpe d’Huez (1860 moh)
  • Vi sykler et lite stykke ut av byen mot sørøst før vi tar av mot sør og starter oppkjøringen til Col du Mollard.  Etter noen kilometre nedkjøring begynner den siste klatringen på 14 kilometre til Col de la Croix-de-Fer.  På nedkjøringen krysser vi veien opp til Col de Glandon. Vi passerer en oppdemmet innsjø og forsetter ned til Rochetaillée og videre til Bourg d’Oisans. Trekk pusten før bakkenes bakke begynner, klatringen opp til Alpe d’Huez.

 • Chamrousse (1650 moh)
  • Vi begynner dagen med å nyte nedkjøringen fra Alpe d’Huez. Etter Bourg d’Oisans får vi en lett strekning på 25 km ned elvedalen La Romanche, i retning Grenoble. Ved Sèchilienne tar vi av hovedveien og begynner stigningen til Col Luitel. Fra Col Luitel skal vi videre oppover mot Chamrousse. Herfra går det nedover på småveier til Grenoble.

  • Saint-Nizier-du-Moucherotte (1168 moh)
  • Col de la Machine (1101 moh)
  • Col de Rousset (1254 m)

Ut fra Grenoble ved Seyssinet, tar vi av mot vest og begynner den 12 kilometre lange stigningen til Saint-Nizier-du-Moucherotte. Vi kjører gjennom feriestedet Villard-de-Lans. Fra Villard-de-Lans sykler vi vestover og følger dalføret Gorges de la Bourne. Dalen er en slags canyon, hvor veien slynger seg fra dalbunnen og i dalsiden nærmeste som på en fjellhylle. Etter noen kilometre tar vi av sørover og følger dalføret til Die. 

• Col du Prémol (964 moh.) 
• Col de la Fromagère (1081 moh.) 
• Col de Soubeyrand (994 moh.) 
• Col d´Éy (718 moh.)
 
Fra Die sykler vi oppover langs elva Drôme til den lille landsbyen Luc-en-Diois. Videre fra Luc-en-Diois tar vi av sørover mot Poyois, og sykler 11 kilometer opp til Col du Prémol (964 moh.). Vi skal opp 430 meter så denne stigningen er ikke spesielt bratt. Vi fortsetter videre sørover og skal ved La Charce over nok et mindre pass, Col de la Fromagère (1081 moh.). Stigningen er på 7 kilometer, og vi skal klatre 450 høydemeter. Etter nedkjøringen fortsetter vi til Rosans. Her tar vi av mot vest og følger elva Eygues. Ved Le Chambon tar vi av mot sør og sykler opp til Col de Soubeyrand (994 moh.). Ved Saint-Sauveur-Gouvernet dreier vi sørvestover og tar fatt på dagens siste skikkelige stigning, Col d´Éy (718 moh.). Etter nedkjøringen kommer vi ned til elven L´Ouvèze, og følger den helt ned til Mollans-sur-Ouvèze. Herfra er det noen småkuperte kilometer inn til Malaucène hvor vi skal bo.

• Mont Ventoux  (1912 moh.)

I dag er dagen mange har ventet på. Å bestige ”månefjellet” Mont Ventoux markerer et verdig punktum på en lang sykkeltur gjennom Alpene. Fra Malaucéne starter vi med 12 km lett oppvarming ned til Bédoin, hvor vi tar fatt turens temaklatring. På til toppen får vi en ubeskrivelig utsikt over et fantastisk fjell og landskap. Herfra er det en herlig nedkjøring til Malaucéne og hotellet, hvor følgebilen og bussen til Nice venter på oss. 

rgf_logo_png-77x60

Bergodal er medlem av Reisegarantifondet

Har du noen spørsmål?

© Bergodal AS. Alle rettigheter forbeholdt.

Personvernerklæring